Sense categoria

Tot el que has de saber abans d’iniciar-te en el senderisme

Iniciar-se al senderisme

Caminar és un hàbit molt saludable que cada cop es practica més entre els barcelonins i les barcelonines, ja que ara més que mai, és important realitzar activitats d'aquest tipus per escapar-se de la rutina. Iniciar-te en el senderisme és molt senzill, t'expliquem com fer-ho.

Converteix-te en un expert abans iniciar-te en el senderisme prenent aquests consells:

  1. No mengis abundantment abans d'iniciar la caminada.
  2. Fes estiraments abans i després de lactivitat.
  3. Si el teu sentit de l'orientació coixeja envia't la ubicació de l'inici i del final de la caminada o treu-te un mapa.
  4. Prohibit passar set! Treu aigua per beure abans, durant i després de l'activitat.
  5. Que el fred no te la jugui. Evita les hores de fred i no vagis gaire abrigat, tingues en compte que quan aixeques una estona caminant és possible que se't passi la sensació de gelidesa.
  6. Evita també les hores de calor extrema i protegeix-te del sol traient gorra, ulleres, crema solar, etc.
  7. Caminant també es poden tenir i provocar accidents! Per prevenir-los és important respectar les normes de seguretat viària.
  8. Controla la teva respiració. L'ideal és inhalar l'aire pel nas i deixar-lo anar per la boca.
  9. Augmenta la intensitat de les teves caminades amb el pas del temps. Com a tota activitat física, l'esforç ha de ser progressiu!

I molt important, ves ben equipat

És important dur una motxilla còmoda i amb l'espai suficient perquè càpiga tot. Aquests són alguns básics que necessitaràs:

- Aigua. Tot i que pel camí hi puguin haver fonts no pot faltar mai (les fonts poden no rajar, ser no potables...). 

- Una màniga de més (especialment a l’hivern). El temps pot canviar a mitja caminada (pot començar a bufar el vent, ennuvolar-se...) i no sabem que ens pot passar.

- El mòbil. Val la pena descarregar-se una aplicació com Alpify, gratuïta (que permet trucar a emergències i geolocalitza la nostra posició en cas d’accident i la comunica als equips de rescat).

- Protecció solar. Especialment a la primavera i a l’estiu (i a l’alta muntanya, encara que faci un dia suau). Qui vulgui ho pot acompanyar amb unes ulleres de sol i una gorra.

-Impermeable o paraigües, especialment en dies ennovulats.

-Llanterna. Per si ens perdem o equivoquem i se’ns fa fosc.

- Algún extra de menjar (tipus fruit sec, barra energètica o fruita). Per si se’ns allarga la caminada ens comencen a fallar les forces.

Si encara no tens la motxilla més adequada per sortir a caminar i iniciar-te en el senderisme, pots venir a fer una ullada a les motxilles de la nostra botiga Catbag o visita la botiga online on trobaràs una gran varietat de motxilles ideals per a aquesta ocasió. T'esperem!

Iniciar-se al senderisme

Related Posts